nak tahu

Normal ke kalau pregnant 4bulan belum rasa sgt lg gerakan baby.. Biasa waktu bile gerakan baby yg kuat mula berlaku

15 Balas

16 weeks...gerakkan halus boleh rasa...nnti besar sikit baru kuat gerakkan bby... Tpi normally pregy no.3 mcm sye boleh rasa gerakkan baby awal.. Klau yg first pregy tu lma sikit bru boleh rasa...

Sy baby tendang mase 16 week..rase cm meletup2..advance rase kuat die tendang mase 19week..mgkin atas ketebalan perut momy..

5y ago

Sgt betul.. Mmg gerakan baby tu mcm meletuo letup..

Normal puan. Sy mula rasa tendang2 pun time minggu ke 22 gitu.. sebab kalau ikut doktor, minggu ke 28 baru start kira kick.

Gerakan kdng 6bln baru rasa kalau saya...mcm saya perut tebal 2 yg lambat rasa...biasa 4 bln rasa jantung baby dah.

Sya pun dah 18 w masih belum jelas lagi rasa, masa anak first dlu pun 25wbaru jelas rasa sbb doktor kulit tebal 😆

gerak beby biasa akn rasa 4 bln ke atas sy dekat 5 blh br dpt rasa beby pusing3 tendang semue

Sy 1st pregnnt jg. Rsa baby gerak ms 20 week. Tp x kuat sgt..

Normal tu Mummy. No need to worry. Lagi-lagi if first pregnancy.

Normal sis, lagi² kalau anak sulong. Dia lambat sikit