GERAKAN BABY

Hi Mommy. Nak tanya, normal ke 32week ni tak rasa sgt gerakan baby? Macam halus sgt gerakannya

5 Balas

bila kurang rasa gerak, kalau byk buat kerja, cuba rehat dulu. cuba minum manis² atau air sejuk. kalau rasa takda tindak balas jugak, boleh je pergi check. mmg guideline dia 10 gerakan dlm 12 jam. tapi setiap bayi berbeza trend pergerakan dia. si ibu je paling tahu kalau anak dia mmg betul² kurang gerak dalam tempoh tertentu

banyykan rehat dn monitor gerak dia . sejam atau 2 jam tak gerak ikhtiar bgi bangun utk gerak . klo tak smpai 10gerakan dlm masa 12jam pigi jer hsptal trus . sebab kita sayang anak kita dn risau sebab tak semua wanita berkahwin dpt rasa apa yg ibu hamil rasa . so better bwa scan utk kepastian .

Maybe kot sis.. sy kalau siang hari buat kerja, mmg x perasan baby gerak.. dia halus je rasa. Tapi kalau sy rehat kt rumah, letak perut kt tgn, rasa gerak

klau gerak bby kurang 10 bagus bawa g pac . sbb bhya tkut bby lemas . sbb 32 week tu ruang dlm prut masi bnyk sbnrnya . melainkan bby besar

kena kacau2..sy pn kdg baby gerak halus..tp malam2 aktif jg