early pregnancy

Normal ke kalau lepas makan, rasa makanan seolah tersekat kat bahagian dada? Dan rasa pedih sikit di bawah perut. Apa tips untuk hilangkan rasa mual dan angin dalam badan? Terima kasih mommys

4 Balas

spsen sye la mse pregnant sblm ny. .sjns pyh mkn nsi .asl mkn nsi mntah. .msok skit pon mntah. smpai kne gastrik. .5bln trut2 dok than gastrik. .dctr kata kerp kn mln walau skit2. .utk elk angin tp x jln. .buat la mcm mne pon xjln ..😆. .sye cma mln spgti ke buah skit2. .llme da oke. .take care mommy 😊

Normal sis. Macam saya, on early pregnancy saya minum air halia madu. Saya ada baca yg halia ni elok untuk buang angin dalam badan, membantu atasi morning sickness dan selamat untuk ibu mengandung

normal angin tu puan, kalau blh elakkan makanan yg pedas dan byk angin.

cuba makan gaviscon sis. dia rasa sekat tu sbb baby makin mbesar. 😊