Normal?

Normal ke kalau bayi kurang bgerak pada minggu ke 31 kehamilan? Ada pun, trasa yg sikit2 pgerakkan dia. First time mommy sini sbb tu tak tahu.

3 Balas

Boley buat group cm ni sis.. Untk kira2 kick tuh.. Xdelah 40kli nk kna belek buku kan.. Lgpon fon kite slalu bwk g mne2 kn.. Yg timing dekat2 tuh sbb sye dh rse dlu tgh bt kje td.. Dh rilex bru tick.. Tuh trus dua skli.. Haha

5y ago

Bru td buat grup mcm ni dgn husband heheh.. Makasih sis atas cdgn. Sy btul2 tak tau sbb jurse tak ajar pn cane nak kira kick baby

Hmm. Sikit tu lebih tak dari 10 kali? It should be than 10. Kalau tak, kena cepat pergi hospital.

5y ago

Kalau siang kurang bgerak. Ada juga tp sikit dlam 5-6 gerakan mcam tu. Tp bila malam atau awl pg (jam 4-5am) ada trasa mengeras dan pgerakan aktif sikit dr siang. Normal ke kalau mcm tu sis?

Tak normal.. Try minum ais, xpon bnde2 yg sejuk.. Klo dye aktif lpas tuh ok la.. Klo still xrse better g hosp.. Bhgian labour.. Bgth bby x aktif.. Tuh pon klo kiraan tendangan bby dri kul 9 pagi-9 mlm xckup ye.. Xpon smpy ptg pon bru 3,4 kiraan.. Boley la g hosp.. Jgn tggu besok2.. Kite xtaw ape boley jd kt yg kt dlm tuh kn.. Jgn lpe standby brg sket.. Takot kna tahan wad..

5y ago

Ooo.. So jgn riso.. Nnti time check up nurse citer.. Cmne2.. Skang ni klo riso try je kira dlu.. Klo ckup 10 kick satu hri alhamdulillah.. Insyaallah bby sihat.. Jgn risau.. Tahniah sis😊