Gerakan baby

Normal ke kalau baby dah masuk 34 weeks kurang bergerak tak macam sebelum ni . thanks #firstmom 🍓

9 Balas

saya pun sekarang 34weeks first pregnancy , tapi baby still aktif bergerak . actually saya pernah warded masa saya 28weeks baby tak gerak rupanya dia prank mama dia , sampai hosp dia elok bergerak non stop . nurse hosp ajar saya if baby kurang gerak dia suruh rukuk kan badan . tapi saya lebihkan baring mengiring takpun tepuk tepuk sikit perut bercakap dengan dia kejut baby kot kot dia tidur

tak pasti. tp kalau Sy, sampai bersalin baby aktif seperti biasa. cuma kalau ada hari sy rasa biasa nya dia dah patut kick ke 8, tp dia baru 6, Sy akan tido mengiring sekejap atau cari makanan Manis terus makan. sambil sambil tu usap perut panggil baby suruh kick nnt baby gerak balik mcm biasa.

tkde istilah normal atau tak puan. Pergerakan baby sama sahaja even dia membesar, mungkin dri segi kekuatan tendangan tu mungkin berbeza. Tapi waktu pergerakan dia sama sahaja, cuma ibu kena lebih alert. Pakar yg pesan pada saya 😊

cukup tak 10x gerakan dlm masa 12jam. kalau sy 1st pregnancy - sampai nk bersalin baby mmg aktif 2nd pregnancy - 34weeks sama mcm awak, baby aktif juga awak. malam lg aktif. kdg nk tdo pon xboleh

sy on trjdi pulak hri ni.. jenuh nk Pgil dia .. sbb perasan MLM TD Smpai ke pgi dia xtdo Sb sy xblh tdo.. selalu pkul 3 lbih dh ckup .. ni dkt pkul 5 lbih bru ckup jenuh nk Pgil dia dgrkn surah2 bru dia nk gerak..

hai ni pengalaman saya anak pertama, ada doctor bilang tdk normal tapi saya perna ada pengalaman anak pertama kurang gerak sampai 36, okey jee bila kluar, anak ke2 baru 21minggu sdh pndai gerak awl😅

Haah normal , dia bergerak je cuma kita x rasa sangat sbb dia dh makin besar n ruang pn makin smpit

Normal https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

masa anak first gtu la. mgkin sbb bby besar, mkn ruang susah nk gerak2 😂