Baby aktif sangat

Normal ke kalau baby aktif sangat? Sekarang 32 weeks. Baby tak mengeras tapi baby aktif bergerak2 macam tengah menari2 kat dalam sampai terasa kat tulang rusuk. 😅#firstmom #ingintahu

11 Balas

sama lah sis. kadang2 tgh2 ckp dgn org terkejut baby duk aktif tiba2 kat rusuk, kalau tgh tahan kencing tu lagi rancak pulak dia tendang area bawah. sampai kene pujuk, mama nk terkecing ni baby, nak tendang tendang atas ya. sy baru 30w.

risau kan? smelah igt sye sorg jek. setiap setengah jam/sejam die gerak. smpai senget2 perut. terbngun tgh pagi pon die gerak jgk. tk thu bile die tidur 😂

normal sis..kdang ikut ja kemahuan nya bermain dlm perut tu,tapi tu la bila malam asyik nak ke tndas jew sbab trlalu aktif

Normal sis. Kadang-kadang kita pun geli hati tengok perut sendiri, sebab duk fikir apa benda la dibuatnya dalam tu.

sy start 28w bby sngat aktif 😂 sakit kalau dia dh jd power rangers dlam belly 😅 skrg bru je msuk 29w

yup kdg2 dia mengeliat ke ape entah sambil tendang rusuk. sakit sikit lah.

2y ago

Tu la. Saya ingat dia kenapa la dalam perut ni. Kadang risau jugak. Kalau normal Alhamdulillah 🥰

time active kadang kemain dia bergerak sampai berombak perut haa..😂

Normal ke? Saya tengah risau ni 32weeks baby terlalu aktif…

2y ago

normal sis, sekali dia menggeliat tu dia tariknya kulit kita rasa mcm nak marah tapi kena sabar..sbb sakit sgt dia menggeliat tu, apa2 pon itu lah nikmat nya..

sama sis. sy pn cmtu. skrg tgh 32 weeks jgk 🤭

normal sis...sy yg 34w pn baby aktif sgt..