belum merangkak umur 9 bulan

normal ke kalau anak kita dah 9 bulan tapi tak merangkak lagi ?🥲 tapi anak saya dah boleh berdiri sendiri kalau dia pergi dekat hujung hujung meja .#1stimemom #advicepls #pleasehelp #firstbaby #JustMoms

3 Balas

Hehe, jenis budak skip merangkak ni, terus berjalan n berlari nnti.. Tapi puan merngkak penting jugak tau utk prkembangan dia, jadi, bila ade masa terluang, puan boleh ajak dia merangkak, main sama2 dgn dia, sekalipun dia dh berjalan dan berlari, msih boleh bermain merangkak dgn cra yg kreatif lepas ni..😘

3y ago

Actually tak payah risau pon kalau anak skip merangkak. Sebab bukan dia skip totally pon. Mesti ada part yang dia merangkak jugak, tak pon lepas dia jalan baru dia merangkak atas katil ke time nak grab barang ke. Jadi bukannya skip pon

normal puan . Lain anak , lain badan . mungkin anak tu tak merangkak die terus bejalan agaknya mcm anak sy

sy pun xmerangkak masa kecil. terus jalan.. alhamdulillah xde masalah ape2