Tapak kaki sakit

Normal ke ibu mengandung 17 minggu sakit kat tapak kaki dan kaki akan bengkak jika duduk lama dan kaki tergantung

2 Balas

biasa tu. tapi tak elok. kena banyak berjalan sikit supaya otot tolak darah tu naik semula ke atas. bila baring atau duduk seeloknya tinggikan kaki.

Ya. Sebab tu tak digalakkan untuk duduk dengan kaki tergantung. Tapi nanti awak refer dengan doktor juga tau. Bagi tahu yang awak alami edema.