Alahan dah tak ada .

Normal ke ibu ibu dekat sini saya dah 18 week, Alahan dah tak ada tiba tiba . Nak tanya , Normal juga ke 18 week masih tak rasa gerakkan baby ? Saya risau pula . #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing #First_Baby

18 Balas

normal je . anak saya yg first tu lambat rasa geraknya , no 2 14w dah rasa , tapi ok je tu . sebab ruang dlm perut kita masih banyak . kalau dah 28w kurang rasa dia gerak tu awak kena risau . skrg ni tak perlu risau lagi . and pasal alahan tu , stgh orang ada je yang takde langsung alahan . mcm saya first tkde langsung . yg second ni 5 bulan baru hilang alahann 😘 . tapi kalau awak rasa was2 boleh je pergi scan tengok baby awak mcm mana

Alahan mmg boleh dtg dan pergi. Saya bila alahan tu hilang time second trimester rasa bersyukur gila like Alhamdulillah finally boleh jalani hidup mcm biasa balik semula. Bab baby movement tu pun normal, mmg ada yg rasa lambat. Tp pape pun follow instinct. Kalau rasa lain mcm pergi je scan

sy pun trtnya2 jgk . sbb skrg bru 12 weeks . skit2 blkg punggung suma mcm sh kurang skit . pstu breast pun dh tk skit sgt mcm mula thu ad bby . nk tgu scan hujung bulan . mcm2 dlm pkiran . tp kita kna positif dlu tkut efek bby pulk nnti . insyaAllah tkde ap2

Sy plk breast dh xsakit…kdg risau gk jd overthinking, susu terhasil ke x..bby ok ke x..sbb sblm ni pernh ggur, alahan semua xde…skrg sjk msuk trim2 alahan dh kurng.,bila risau sy akn baring tgk perut, rase gerak2 n timbul bby bru lega

3mo ago

Baby tak nangis masa bf takpe lah. Ada Susu lah tu😊

bab alahan tu normal je sis. pasal gerakan tu kalau anak sulong mmg lambat nk rasa gerakan. mcm sy dulu tak silap dlm 21w bru rasa. anak 2nd ni 13w dh rasa gerakan. 16w dah start rasa tendangan dia.

saya takde alahan dari awal pregnant, tapi kalau saya risau, saya suka gi scan 🤣 kalau boleh setiap minggu nak gi scan, survey klinik paling murah. 🤣 yang penting hati kita tenang

normal In shaa Allah, saya tengah pregnant anak 1st.. masa 18w dah rasa² bubble, tapi memang alahan tiba² hilang. Tapi nanti dia datang balik, ia datang & pergi😆

3mo ago

buble2 tu awk akn rse setiap hari x? sy pun 18w start rse bubble hari2. tp ni dh dua hari x rse, risau pulak hmmm..

normal..sy dlu alahan ilg ..asa bby gerak dlm 22weeks..frst bby..stgh org cpt asa bby gerak cm sy lmbt skit mybe prut mmg jnis tebal

normal alahan 18weeks tak ada & tak rasa baby gerak. saya first baby juga rasa gerak 21weeks nak ke 22weeks mcm tu

Klu risau pergi lh scan sis hehe , sy skg preggy dri first trimestr sy sellu scan seminggu sekali sebab risau .

3mo ago

Ok je bilang Dr sebb scan xde apa2 . Xray yg xboleh hehe