perut kecil tp berat baby okay

normal ke dh 25w perut kecik tp berat baby okay 😌. siap nurse cakap baby saya kecik , sedangkan doctor cakap okay je 😊#firstbaby

2 Balas

Normal sis . Selalunya perut akan nampak 6-8 bulan bagi setengah individu . Nanti bila dah 7-8 bulan berat baby akan naik . 9 bulan lagi laa . 2 kg lebih nak masuk 3kg . Selagi doktor cakap baby sihat , sis tak perlu risau . Jaga pemakanan sama ya sis . Sedikit tapi kerap .

2y ago

Yaa normal sis , selagi berat baby okay doktor tak bising atau rujuk hospital atau pakar . Lain orang lain badan dia . Kdg yg kurus nampak dah perut since 4 bulan , ada yang 8 bulan baru nampak . Depends la , mcm saya 37 weeks org ingat baru 5 bulan . Mampu gelak jela dah asyik cakap perut kita kecik , tup2 nanti dukung baby . Enjoy ja your life sis dgn baby , kdg better surprise kan org drpd nak kena jawab banyak .