Preggy 32week, tiba² breast leaking

Normal ke breast leaking masa pregnant? Tiba² tshirt btompok basah kt bhagian nipple, itu ke yg dipanggil colostrum? Apa nak buat ya? biar sahaja ke? Breastpad da order, belum sampai lagi... #firstmommytobe #firstbaby #32week

6 Balas

Hai. Boleh lap je. Pastikan jangan picit takut trigger susu tu lagi keluar dan takut akan ada jadi contraction awal sangat kalau picit sangat. Kalau saya tak pernah basah baju just bertompok tu biasa. Boleh je letak tisu lapik belah dalam bra (kalau pengalaman saya) buat sementara.

nak buat apa? lap je dik..lps tu tukar bra 😅..kena baju tukar baju sekali.. breast pad ada je jual kat shopping mall.. sementara xde ni letaklah tisu kering atau sapu tgn 😊

Sy ada kluar susu tu masa 6 bulan tp x bnyak,skg dah 32w6d ada kluar lg,sy xpasti bersihkan mcm mana..sy cuma lap,x leaking cuma ada yg mcm mngeras pada nipple tu..

hi awak, boleh refer dekat tiktok sy. sy ada share https://vt.tiktok.com/ZSRgdoj86/

Saya pon 36week da keluar cecair tapi saya Just lap ja

lap / basuh shj.. tak pyh picit..