Berat kurang naik

Normal ke berat naik 2kg je walaupun dah hampir 6 bulan mengandung? Bila scan baby normal shj

9 Balas

Saya pun preggy hmpir 6 bulan sebelum ni berat tak naik lepas raya naik mendadak 4kg padahal saya kategori kurang berat badan nurse suruh naikkan berat lepas dh naik trus bnyk end up 23hb ni kena minum air gula trus appt kk plk dh kena kerap selang sehari kena cek bp kat kk . Ingtkan naik berat ok lah last2 bnyk plk appt kena buat huhu redha jelah harapnya semuanya okay lah

berat tak boleh naik banyak sangat. kan nurse ade bagitahu dalam tempoh hamil tu berapa je kite boleh naik berat. macam saya pon checkup 2 hari lepas nurse cakap berat naik banyak sangat dalam tempoh 3 minggu. pastu dia kira balik naik dalam 2kg untuk 3 minggu masih tahap ok lagi. sebelum ni duk naik turun xsmpai pon setengah kg..

saya baru masuk 6 bulan.. berat masa preg 56.7 kg sebab diet and bersenam.. sekarang dh 60.7 kg macam tu.. naik 4kg.. masa 4-5 bulan susah naik.. sekali 5-6 bulan .. mendadak naik 3 kilo😂

normal je sis. dalam buku pink ada tulis, suggestion kenaikan berat untuk certain BMI. sy dulu pun berat naik 2kg je, best je sebab tak perlu beli baju pregnant.

sya berat turun ya dr 64 ke 61 pastu dah 6 bulan baru naik naik plak terus 3kg,😂 tapi doc ckp ukuran baby normal takyah risau..

normal klo dr x cakap pape. saya yg dari preggy x naik2 tp sejak pose da turun 2kg pon dr x cakap pape lg.

sama dengan saya. buka buku 84 5 bulan berat 85 sahaja.

Saya dah nak masuk 7bulan baru naik 1.5kg🫢

Takyah risau, janji baby sihat