Bayi berumur 4-bulan tidak mahu minum susu lebih 10-jam

Normal ke bagi Bayi masuk umur 4-bulan, hanya mahu minum susu jam 7:00 pg, kemudian seharian tak mahu minum ( semasa dlm penjagaan pengasuh), tapi tidak menangis tanda lapar atau sakit, masih boleh bermain? Mohon kongsikan pengalaman yang sama Puan2x ya. Terima kasih.

2 Balas

Puan cuba tukar puting x-cut. Puting yg regular. Sebab haritu pun baby sy taknak minum lebih 10jam so sy try tukar puting, last2 dia nak puting x-cut, yg puting ni bila dia hisap je akan keluar susu. Tapi depends on baby la.

Sama anak sy.. X nak menyusu lebih 10 jam. Kadang sy kasi time dia tdur. Nasib dia mau minum