Bayi 1 bulan 26 hari semakin kurang minum susu

Bayi saya berumur 1 bulan 26 hari. Sejak minggu lepas dia semakin kurang minum susu dan lebih suka bermain puting botol susu. Paling banyak dia minum 2 oz saja, tetapi selalunya 1 oz setiap 3 jam. Jika dipaksa minum dia akan muntahkan balik . Dia minum susu formula dutchbaby. Adakah bayi saya akan membesar dengan normal? Ada tak ibu-ibu di sini mengalami masalah yang sama dan apa cara mengatasinya?#ingintahu

4 Balas

sy ari tu prnh bg ank susu dutch baby..dia xnk mnum powm .mnum main2 je...tukar s26 bru ok mnum...2oz utk 2jam..skrg dh mnum 3oz utk 3 jam..2 bln dh..

sis Cuba bagi time lepas bangun.. anak I pun sama.. I selalu bagi Dia susu selepas setiap kali Dia bangun.. time gap 2 hour mcm tu

1oz 3jam tu sikit sgt. Cuba u try tukar susu dlu. Keep offer n kejutkan dia every 2 hour.

Teruskan offer susu dgn kasih sayang. Mungkin mengalami growth spurt