Bayi tak kuat minum susu

Baby ku 4 bulan 16 hari..kenapa bayi tak kuat minum susu..dia akan minum setiap 3-5 jam itu pun 90ml saja..berat masa cucuk 4 bulan baru 5kg#firstmom #pleasehelp

2 Balas

3-5 jam tu baby buat ape? tido jeke atau aktif bermain? ada bgi baby minum/ makan selain susu? klau saya baby boy,waktu ank sya 4 bulan dia dah 6kg, dia mnum susu 120 ml stiap 3jam. sya mmg sharp bgi 3 jam sekli walaupun dia tak minx.

9mo ago

3 kali sudah tukar susu sama juga..dirert feeding

Nursing strike / growth spurt/ Cek dlm mulut dia samada ada ulser/ kulat susu atau tanda gigi nk tumbuh

9mo ago

tiada ...tapi dalam 2 hari nie dia suka gigit puting