Baby belum berjalan

Normal ke baby umur setahun belum tumbuh gigi & belum berjalan. Boleh brdiri je tp xmula melangkah lagi

2 Balas

normal je. sama anak saya setahun 2bulan baru pandai jalan. puan kene biasakan dia melangkah. biar dia jalan smbil puan pegang tgn dia, sesekali puan lepas sekejap bg dia dpt selangkah 2 free hand atau jalan dlm playpen pegang tepi2 pagar tu ke. tumbuh gigi pon normal lambat, tu pertumbuhan semulajadi, tunggu je xpe

hai mommy. normal tu. baru setahun. setiap anak perkembangannya tak sama. kalau nak masuk 2-3 tahun masih tak berjalan mmg kene risau 😊