Baby tak buang air besar

Normal ke baby sehari tak membuang? Kentut je banyak tapi berak tak

11 Balas

bby umur berapa? klo masih dlm pantang/bby masih dlm fasa kuning. kena kerap berak & kencing. jgn biar sampai 2 hari xberak. sis boleh refer doktor. klo bby bukan fasa kuning & dah lebih umur sebulan. bby minum susu badan or fm shj? klo bby minum susu badan shj asalkan: 1. bby kerap kencing. air kencing warna kuning jernih. 2. bby byk kentut & sendawa 3. perut bby lembut je 4. bby xmeragam ada semua ni should be ok. haritu bby sy pon seminggu xberak. umur bby sy 3 bulan fully bf. nurse kk suruh sy banyakkan minum air masak, makan sayur & buah. then continue bf bby. sy ikt je tips ni. xlama lepas tu mmg bby sy berak byk terus. klo bby minum fm shj, better refer doktor. sbb kawan kate yg minum fm shj at least 1-2hari kena berak da.

baby saya dlu pon mcmtu bila minum susu badan.seminggu x buang air besar, tanya nurse kata normal, janji ada kentut, nurse kata ada paling lama dkt 2 minggu, lpas tu sy x risau dah, tp yg penting kena urut baby supaya senang buang air besar/kentut, klau lama2 pon kesian jugak kat baby, risau kembung atau sembelit pulak

full bf xberak seminggu pon masih normal. baby sy max 5hari. tp sekali dia membuang amekkaw.. meriah pampers 🀣🀣

ohh saya bf cuma jumaat haritu bagi fm, tak berak , baby dah nak masuk 2 bulan, saya cuba praktik tips mummy.. tq

kalau susu badan sahaja, normal kalau tak membuang sehari, tp kentut tu okay la maksudnya.

1y ago

baik mommy tq

Baby umur berapa tu? Ada je kes baby tak buang air besar sehari and benda tu normal

cara urut i love you dengan kayuh basikal ke?

Sehari normal lagi. Lebih 4 hari kena check tau

nak masuk 2 bulan mommy

baby minum susu apa awak?

1y ago

bf jarang jari jumaat tu bagi minum susu anmum hat baby tu..