Anak tak berak 4 hari

Normal ke baby saya 7bulan tak berak 4hari dah. Makan bubur nasi sawi & ayam

3 Balas

sbelum dia start mkn or sblum 7bulan...dia berak setiap hari ke...sbb klaw mcm ank sya dia mmg berak 3/4 hari skali...bila tnya nurse...nurse kata ad setengah budak ad habit dia mcm tu..selagi najis dia tak keras, perut kembung merinding n nangis wktu membuang..selagi tu okk...

dia minum susu apa? kalau fm x normal. kalau susu ibu normal ja xberak or berak 3-4hari sekali. mcm anak saya fully breastfeeding, dari 4-5bulan dia berak 2-3hari sekali. lanie dia dh 7bulan sama ja. mkn n susu mcm biasa. nurse kata normal sb dia breastfeeding

dia sblum nie stiap hari berak ke...sbb ank sya mmg berak 3/4 hari skali...nurse ckap stiap budak ad habit..slagi najis tk keras, perut kembung n keras...dan nangis wktu berak...selagi tu ok..