Kenapa muntah

Normal ke baby overfeeding. ? Ada yg berpengalaman ank selalu muntah. Umur sebulan.

1 Balas

Bf atau formula ya? Kalau bf, ikut apa yang doctor saya bgtau, baby yg bf tak akan overfeed. Kita bagi susu ikut demand baby dan susu ibu ni sangat mudah hadam jadi baby akan cepat lapar dan nak menyusu semula. Muntah/muak/jeluak tu as long as tak projectile, normal untuk baby. Dia jadi tak normal kalau anak puan berat tak naik atau ada tanda dehydration.

4y ago

terima kasih atas respond. sye bf tp by bottle. kemungkinan overfeed tu ada. tapi skrg alhamdulillah dah kurang muntahnya, lepas tahnik. mungkin ni pun salah satu penyebab