Anak 1 tahun berdengkur

Normal ke anak since 9 bulan tidur berdengkur.. tak selalu tp perasan kerap jgk la..cth dlm seminggu ada 2 minggu dia x dengkur..minggu lain dia dengkur..tp lps masuk setahun tido malam memang dengkur..tido siang tak plk.. normal ke? #firstmom

5 Balas

Baby breastfeed or hisap botol? Kalau bkn sbb selesema or asthma, punca lain adalah kurang muscle dalam yg boleh buat dengkur. Pastikan puting botol yg jenis susah susu nk keluar utk kuatkan muscle dlm mulut baby..Klu bkn sbb ni, x pasti lah kenapa

Sebaiknya bawa jumpa doc untuk kepastian dan further checking. Baru boleh tahu normal atau tidak.

Tak pasti nak kata normal atau tidak. Anak saya akan berdengkur waktu selsema je. Sebab ada hingus.

6mo ago

Ank sy dulu mse 2thn,dia tido berdengkur.. Mse tu kbetulan ade checkup kt pakar.. Suami sy inform kt pakar ank sy tido berdngkur, pakar kata xnormal sbb bila ank tido berdngkur mksudnye ade mslh pernfasan.. Mcm ank sy doc check ruang kt dlm hidung dia sempit utk bernafas sbb dia ade symptom alahan mcm resdung mcm tu.. Jadi doc bgi ubt, ubt mmg kena sntiase ambil dan mkn tiap2 hari.. Alhmdulillah ank sy ok da.. Apepon kena inform doc klau checkup ye..

lidah dia tiime tidur kat bawah ke melekap elok kat lelangit?

6mo ago

selalu dengkur ni tanda badan tak dapat cukup oksigen. if tidur mulut tak tutup, lidah duk bawah tak sealed elok kat lelangit nti kita nafas dgn mulut, bila nafas dgn mulut oksigen tak sampai try rekod lama sikit dlm 5 minit time dengkur tu nanti tunjuk bagi doktor dengar

Anak ada asthma? Tengah demam ke selsema ke

6mo ago

xde athsma..x demam x selesema😅