7week 3 days

Perut kembung, mual muntah, sampai tak boleh makan. Dan kena masuk air. Ini normal ke.? Kepala pun pening, perut macam kram sakit😭🤮 tak bole buat peape. Nak tido je #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

ada org mmg alahan mcm tu sis sepanjng pregnen. yg penting sis kene juga makan, makan lah apa2 ygboleh masuk dlm perut. kalau xleh nasi tukar roti. kalau xleh tukar bihun. kene try n error. elakkanmakan pedas2. makan sikit2 tp kerapkan makan.

2y ago

kalau vitamin2 tu xleh makan waktu pagi, makan waktu mlm sebelum tidur. pastikan perut dah kosong sikit dah hadam sikit makanan sebelum makan vitamin. jgn betul2 lepas makan terus telan vitamin.