mommy ii yng nampak post ni tlg balas ye

normal ka mengandung 36weeks+ sakit bawah perut mcm ngilu, berdenyut denyut and menyucuk?? lgpun saya ada gbs, risau sngt. dah 3hari sakit mcm ni. rasa tu mcm boleh tahan ja, tp risau pulak dkt baby. ada tak mommy ii yng pernah mcm ni??? tolongg balass yeeee #pleasehelp #firstbaby #firstmom

7 Balas

ngilu berdenyut cucuk tu tanda kencing kotor ,bkn contraction... bnykkn minum air masak yg suam ii panas tu, kerap kencing dan cuci miss v bersih ii ... klau contraction dia sakit mcm sengugut , kebas kebal smpai ke pinggang... dan sakit contraction dia x lama, skit dia rasa datang dan pergi...

Sma la..35w dh rasa n ank 1st jgk..skg 36w nurse n doc ckp normal sbb kpla bby dh kt bwh..nk bgn dduk tu seksa btl..bjln lg terasa🥲..jln pwn xleh laju2 dh..slow2 ja..

sama la 36weeks+ dan first bby juga. tgh alami. rasa mcm menekan je kt bwah. baby pun aktif sgt. false contraction mybe. kalau ada keluar tnda terus ke hospital je.

betul, ada kemungkinan kencing kotor, minum air kosong byk². kalo tak tahan g check kk, kalo betul kencing kotor, nnt dpt antibiotik. 💪

sama 36week juga, tadi checkup nurse cakap kepala baby dah dekat laluan dah sbb tu jalan pun kadang ngilu tak boleh jalan laju2 dah

Saya 36 week sakit celah kangkang.

Baby dah masuk laluan