Luka czer rasa keras

Normal ka luka czer lepas bersalin rasa keras bila ditekan?Risau pula..hari ni hari ke9#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Normal jika banyak bergerak. Jadi, memang kena banyak bedrest bila dah keras tu. Dan kena slow motion. Takut perkara tak diingini berlaku, cth tumpah darah.

2y ago

Ouh normal la kn,sy cuma risau benda tu x normal,2 hari lepas jumpa doc,doc tekan2 perut tp dia kata smua ok,luka pun dah ok,cuma sy masih truskan cuci luka czer dgn dermacin n spray mcm biasa,

sy pon ada part czer tu keras, doktor bagi ubat surut bengkak.. ubat dh hbs tp tetap keras, jadi sy biar je. sy dah 16 hari, kerasnya masih ada

2y ago

Ouh,sy baru lepas check luka czer 2 hari lepas,sy tanya doctor knpa dkt luka czer ada keras bila tekan,doc kata luka czer sy dah ok x perlu risau,n doc bgitau,mmg luka luaran nampk ok tp dalaman ambil masa setahun utk sembuh..