Baby tak nangis

Normal ka baby xnangis mcm baby biasa tu.kalo lepas lahir mesti nangis kan..baby lebih byk tido.. Lepas tu ..dah sehari xkencing xberak.. Risau sgtt

2 Balas

normal klau kurang nngs..ank sy time mndi je nangis..n newborn mmg bnyk tido..sbb tu kena bnyk kejutkan nk2 klau ade jaundice.klau xde jaundice pn mmg kne kejutkan 2 jam skali utk mnyusu..mcm sy sbb bb jaundice 1 or 1 jam stengah mmg kejutkan utk nyusu..sejam skali mmg penuh air kencing dlm pempers n kerap jgk berak.klau bb x kencing berak tu maksudnya bb x mnyusu n blh jd hidrasi nnt

bg saya normal. ank saya masa nb susah betul nk dgr nangis. puas kacau xnak jugak nangis. kalau nk susu pon xnangis cuma merengek slow2 je suara dia. kalau lmbt bg susu diam je lah dia tdo balik. mandi pon smbil lena. maybe jgk sbb jaundice. nahh rokiah dh umur 2 tahun baru reti menangis melalak . kecik2 dulu xnangis, dh besau ni mak plk stress asik nangis 😂