Baby 2 tahun tak tidur malam

Normal ka baby 2 tahun tak tidur malam.. Hampir seminggu juga sampai bapak mertua saya sound saya tk pandai jaga anak.. Dia cakap anak saya sakit tu yg berjaga malam pastu dia siap cakap kalau anak saya kerap tak tidur malam nnti gila atau lumpuh😭😭😭.. By the way saya bukan menantu pilihan setiap kesalahan saya akan dikritik #tolongbagijawaban #sayastress

6 Balas

saya pernah jadi mcm ni. sebab rutin tidur dia jadi terganggu sebab keluar berjalan atau da tukar rutin sebab nak ganti bulan kann. cara saya, saya rutinkan balik. waktu makan waktu tidur waktu susu. contoh siang tu cuba bawak dia keluar berjalan atau pun main mainan atau pun ajak makan biar dia tak tidur siang. saya punya jadual; 7am : bangun susu 9am : makan 10am : susu & tidur 12pm : bangun 1pm : makan 3pm : susu & tidur 5pm : bangun 6pm : makan 10pm : susu & tidur total 13jam tidur gitulaaa saya ajar anak saya rutin. seminggu juga, baru dia adapt . kekdg sampai da tahu waktu tidur susu dan makan. semoga dipermudahkan segalanya 🥰

6mo ago

sama sama. ibu jangan stress ya, insyaa Allah boleh 🥰

Bukan awak tak pandai jaga anak sis. Tapi mungkin dah bertukar rutin,awak kena tukar balik rutin dia jadi asal.. kurangkan tidur siang,saya baca awak tulis,siang tidur pukul 3 sampai 8. Pada sy,lama sangat tu. Memang agak logik dia tak tidur malam. Ajak main waktu siang sampai penat. Kalau tidur siang,limitkan masa tidur.

bukan sebab awak xpandai jaga anak dear. kita yg kena jaga waktu tido baby kita. jadi jgn risau ya🫰. tak normal sis. boleh ganggu kenaikan berat badan baby awak. siang baby tido x? kalau baby tido lama siang. awak kena ubah polar tido baby semula

Anak sy siang tido kol 2 ptg tu time dia. Pastu bngun kol 4 tk tentu la. Pastu mlm kol 11 dah tido. Kena paksa jgk dia tido

x normal sis.. kne btolkn blek waktu tdo baby.. siang tdo lme ke? mcm mne bley ttukar jdual tdo nie?

6mo ago

betul tu. tkr balik rutin tidur. siang jgn bg tdo. bangun awal pagi. ank sy dlu ssh tdo mlm jgk. lma2 ok. mentua mcm tu lah awak. sabar ye . buat pekak telinga je 😬

siang dia tido lama ke?

6mo ago

Untuk anak 2 tahun siang 2 jam pun dah cukup sis. Anak saya dulu 2 tahun tido siang sejam je. Kslaboleh betul kan balik tido dia ye. Memang rak normal ansk kecil tak tido malam ☺️