Baby tak merangkak

Normal atau tidak kalau baby 9bulan skip.. maksudnya dia tak merangkak tapi terus berdiri je.

7 Balas

x past normal atau x.. tp anak sy yg 1st mmg skip merangkak 4 kaki, trus bdiri n bjalan.. dia cuma pndai yg merangkak mcm anjing laut sj😅. maaf susah explain.. skrg dah 6 tahun dah anak first tu

normal je, mmg ramai yg skip merangkak.. tapi nanti2 boleh je ajar dia merangkak slowly sbb bagus untuk otot dia.

normal sis.ank saya merangkak terus berdiri dan memanjat .xpandai duduk..so memang kna alert pergerakan dia..

3y ago

sama la anak sy. 8 bulan dia merangkak, pandai berdiri memanjat, 11 bulan baru belajar duduk.. sekarang tak pandai berjalan lagi dah setahun 2 bln 😅

normal sis,anak Sya pertama bgtue LA tak ada merangkak terus berdiri berjalan umur 9 bulan

Ya normal je sis 😊

normal