Baby kurang gerak 33minggu

Normal atau tak bany kurang gerak di usia kandungan 33minggu #bantujawab

6 Balas

Kiraan 10 cukup, normal. Kurang gerak mungkin dia tidur atau kandungan dah membesar, jadi ruangan kecil untuk dia banyak gerak.

Kadang tu dia tak gerak sgt sbb space dh mengecil & dia dh membesar☺️kena sentiasa alert pergerakaan baby

kadang bukan dia kurang gerak, tapi pattern gerak dia berubah sebab dah besar. kalau tak sure, gi je PAC

3w ago

normal. sebab baby tak boleh nak tumbuk tendang sangat dah, dia banyak main siku lutut je. nanti baby dah makin besar, makin rasa dia pusing2 kiri kanan je pulak 😅

pastikan pergerakkan cukup ye, klau x cukup p kk terus, kita x nmpk bby kat dlm perut

Klu x sampai 10 pergrakn x normal.