Manual or Auto Breast Pump?

Nka tanya, saya first mom so agak confuse sikit nak beli manual breast pump or auto punya. biasanya 1st month after deliver, mommies2 pakai manual or auto terus ya? tapi akan direct feed dulu kan? jadi kalau first mom macam saya ni nak beli manual or auto ya?

2 Balas

direct feed dari lahir hingga nb cecah sebulan. in case terpisah dgn bby, hand pressed dulu (marmet). after 1mth, if berkeperluan utk beli bp (sbb kerja), boleh sewa dulu..klu serasi baru proceed beli.

ikot budget sis, klau sy guna auto senang..yg handsfree, bole kemana2 sambil driving, sambil masak, sambil buat kje2 lain..cari yg memudahkan..ape pun ikot budget