baby songsang 36weeks

Nk tye,petua pe bg kepala bby berpusing blik..td scan 36weeks bby songsang..tgk mcm mne mggu dpn..klu xok kne appt czer..

13 Balas

Dlu msa 2015 try buat ECV dkt hospital putrajaya..tp x berjaya..doktor bg date C-section 17hb disember 2015...myb sbb air ketuban byk jgk msa tu, seronok dia pusing2 last2 punggung stuck dkt salur faraj.. teknik lain org kata sujud lama pastu ad senamannya .kena rujuk doktor dn bidan terlatih dkt hospital

Saya dulu bby 37weeks kepala kat bawah dh scan balik masa 38week kepala kat atas ..ikut kn tarikh czer 6/9 masa 39weeks dh pusing bawa balik saya selalu bawa bby bckp2 usap2 selalu baca surah2 zikir2 insyaallah dngn izin allah dia pusing juga nti

Sujud lama² and borak dgn baby..insya allah dpmudahkn sgala urusan... Meh join group mumy sharing..blh borak,share psl pregnancy ,baby pantang and apa shaha..utk wanita shaja ye.. https://chat.whatsapp.com/GexYysPWVi8BU8oq1eBIZF

Sy pun bby songsang 36 wks.. Tp alhamdulillah.. Mse 38 wks da pusing ke bwh.. Sy pun xtau sy buat ape smpi bby bole pusing semula.. Kekuasaan Allah swt.. Mmg hari2 berserah doa pd Allah je mnx bby pusing...

Jgn risau lah nanti baby pusing blik lau dh dekt due t sy pon sma ugk lau xpusing t doktr yg tolng pusingkn cuma skit lah kit lau doktr yg tlng huhuhuhu p xpe aslkn leh bersalin normal 😬😬

Sy 29w . Doktor scan kepala bby dah kat bawah . Nk tanya klu bby kepala dh kat bawah . Dia blh bepusing naik keatas balik ke ? Bp weeks yg patut bby kedudukannya dibawah .

4y ago

Tq sis ♥♥

Petua bidan hspital bagi pada saya... setiap kali lepas subuh merangkak...dalam 10 15 minit mcm tu...setiap hari...insha Allah anak akan berpusing semula...

Kawan sy pun baby songsang. Doc suruh sujud dlm 15 minit setiap hari. Selain tu pujuk n ckp dgn baby. Alhamdulillah baby dah balik kedudukan sebelumnya.

Position merangkak, menonggeng, duduk tapak kaki rapatkan, sujud lama2, Laat2 sekali berdoa mintak pertolongan Allah. Sy baby pusing 32week...

Sy hrtu 36 kpla kt bwh..37 kpla kat atas..sbb air ktuban byk bby main pusing²..sy amalkan sujud lame n surah insyirah