TAMBAH SUSU BADAN

hi mommy2.. Boleh share x untk tambahkn susu bdn.. pam susu bdn dpt 3.5 onz jer.. Horlick ✔, roti jagung ✔, supplement mamom ✔..

9 Balas

Fahamkan konsep demand & supply sis. Kalau demand kurang, makan apa pun susu still drop. Milkbooster cuma berkesan untuk seminggu dua. Kalau anak sis kurang df (demand kurang), sis jaga jadual pam tiap 3 jam. Utk stimulate susu. Saya anak jaundice taknak menyusu. Tapi saya still pam tiap 3jam sebab nak elak susu drop. Sehari atleast buat 1x power pumping. InshaaAllah makin meriah susu.

kadang2 kite kene set dalam mind.. kite nak fully bf sampai anak 2 tahun.. jangan stress . n jangan pernah pikir yang kite kate susu xde.. kdg tu pon boleh effect kalau kite selalu cakap susu xde.. maka jadi la die.. kalau kite selalu pikir yng positif nak bf anak sampai 2 tahun.. in shaa Allah menjadi la diee..

It is important that you : - Drink enough water 2.5-3 Litre a day. - Try to get some rest/ enough sleep(it’s impossible I know😭, but we gotta try). - Direct feed as frequent as you can. - A balanced diet plays a big role too. Colourful fruits and vegetables etc .. - staying positive

4y ago

True..no.2 & 5 the struggle is real but keep calm..inshaAllah 💪😊

Mindset yg penting sbnrnya. ..kalau awk asyik pkir susu awk sikit... Xckup.. Mmg itu la jdnya... Tp kalo awk positif... Pkir susu awk ckup utk ank... InsyaAllah akan ckup...

Sy pun mcm2 dh mkn..bby kerap je menyusu . Lama2 bby xnk sbb isap2 susu xkeluar.. Last2 bg formula

4y ago

Sis pam kosongkan breast tak lepas baby df ? Kdg baby df lama tapi dia tak sedut betul2 susu

Saya dengar makan ulam pegaga boleh tambahkan susu badan

4y ago

Ye saya pun makan tiap hari.

Mkn kurma dan paling penting think positive

Mkn ikan yu susu...

Susu badam + kurma