Normal ke 6 week bila lapar sampai mengigil badan

Just nk twu

4 Balas

Sis ade gastrik ke? Klau blh awl2 pregnt jgn skip mkn ..mkn kacang2 pon ok buat kunyah2, klau xllu nk mkn nasi..air kne mnum byk xnk bg dehidrasi. Makan kerap tp dlm kuantiti sikit/sederhana..sy mkn nasi sblm tghri sbb hala ke ptg dia dtg mual/loya..pstu sy mkn jambu/kacang gjus..buat kunyh2 xnk bg lapar..

kalau tak preggy pun tak normal tu sis. jangan tunggu sampai mcm tu baru nak makan. bahaya tu simptom hypo. sediakan snek2 ringan sentiasa dekat dengan sis, biskut2 ke coklat kecil2 ke. kalau dah mula rasa lapar, atau dah lama tak makan something, ngap sikit.

saya pun macam tu. mengigil sampai sakit hulu hati dan belakang badan.

lapar jenis x bole tahan.. klau perut da berbunyi kena cepat 2 mkn