kesan sampingan dari masok darah

Nk tnye ada tak ibu-ibu dekat sini,yg kne masok darah disebabkan hb rendah.?? . Saye 34 week . .tapi hb tetap xnaik2. . .mggu depan sye kne msok darah. . .sakit tak ye?ada kesan sampingan tak??

5 Balas

Sy baru je lepas masuk darah, setakat ni tak ada apa apa kesan sampingan. Cuma sakit lah time proses masuk darah tu. Jangan risau, sebelum transfuse pihak hosp akan pastikan darah yang akan kita terima tu dalam keadaan yang paling baik. Lepas transfuse tu, dr akan monitor keadaan kita dulu. In Shaa Allah okay jee.