keluar sporti kecoklatan minggu ke 7 normal ke?

hi nk tnya.. sy dh pregnat 7 mggu klu ikut scan dr.. klu ikut pengiraan manul dh 9 mggu.. bru ni dh 3 ari berselang seli lh.. ad kluar tompokn kcokltan.. dah scan.. ada dgr bunyi jntug baby..so dr sugget sy mkn ubt kuatkn rhim.. tp still kluar juga kcokltan bila sy tlalu pnat.. normal ke? 😅

4 Balas

Banyak baring dan rehat puan.. kawal stress dan emosi ya.. nak sayang baby kena sayang diri juga ❤️ elakkan pekerjaan atau aktiviti yg lasak atau berat dulu.

Insyallah tak dak ap sis, banyak kan bedrest, kalau kerja, amik MC rehat, kalau suri rumah bedrest untuk berpa hari and jgn bt keja berat ka

dh jmpa dr smlm.. dpt mc 4 ari.. siap mkn ubt kuatkn rhim tp still bleading.. cuma x byk.. juz tompokan

Mungkin proses penempelan atau ancaman keguguran. Banyakkan bedrest, elakkan stress dan berpenatan.