pregnant ank pertama

Nk tnya skit klw ank prtama perut mmg kecil kr sbb sy da msuk 16 minggu tp tu lr perut npk kecil..apakah ini normal?

25 Balas

Sy pon sama. Tp sampai doktor dan nurse pon asyik ckp perut sy kecik sampai kena refer pakar sbb tinggi rahim x ckup. Tp bila scan alhamdulillah baby ok je semua sihat kat dlm perut tu. Air ketuban pon normal. Skrg nk masuk 32 mggu dh tp tula setiap kali checkup msti doktor dan nurse ckp perut sy kecik. Huhu redha jela jnji baby sihat.

Sama. Anak 1st. 7bln n nmpk mcm 4,5bln preggy. 99% org tegur perut kecik. Yg tegur besar cuma mak n suami je. Mak sbb keturunan sama kecik cm kte. Suami pula sbb xpernah tgok perut kita besar haha 😆

Norml tu sis.. sy dh nk msuk 27 mnggu pn kecik jgk pdhal ank no 3 tpi owg tua2 dlu ckp pert kecik bby besr bila kuar yg mne pert besr bby kecik tpi tu lh nk cya or tak jnji bby siht dh lah..

Saya 21 minggu pun perut masih kecil tapi bila doktor scan dia cakap baby besar😁.. sy dulu pun risau gakk kenapa perut kecil tapi bila sy google saiz perut mengikut bulan biasa jer..

Normal. Yg penting pegi scan di doktor dan doktor akan confirmkan berat baby & air ketuban normal. Then should be ok😊😊 perot sy pon xnampak. Nak masuk 7 bulan baru nampak. Huhu

sy ank 1st mmg kecik sampai de yg ckp sy xmngandung..thu2 dh de ank..ni 2nd pregy perut mmg buncit sbb sy berbdn bsr jd xthu n xpasti perut still kecik or different..

haah lah sy dh 6 bulan tpi ramai ckp mcm x mngandung je 😂 even husband sndri pun tnya.. knpe x nmpak hahaha klau selak je nmpak bulat gitu

saya pun pregnant anak first. sekarang dah 7 bulan tapi nampak macam 4 5 bulan je hahahaha tapi elok jugak, senang nak solat 😂

normal je. sy dh 30wk pewot comel je. yg penting bile check up doc ngam. berat baby, tumbesaran, kesihatan ibu n ank excellent.

normal je sis , sy ms 36w pergi scan kk doc pon kata kecik perut , tp bila kua baby bsr je 3.09kg