Rasa susah bernafas

Nk tnya normal ke pregnant 24 minggu ni jd mcm susah nk bernafas? Lagi2 klau lps mkn 😪 rasa semput duduk jalan baring semua tak kena

3 Balas

Normal sis. Tapi depends pada orang jugak Sis amalkan deep breathing untuk kawal pernafasan. Boleh tengok YouTube kalau tak tahu. Deep breathing ni bagus sangat diamalkan sewaktu kehamilan lebih2 lagi masa contraction nanti

Normal je sebab perut sekarang share space dengan baby. Jadi penghadaman pun makin perlahan. Ibu boleh rancang pemakanan, cuba makan dalam portion yang sikit tapi kerap untuk elakkan ulu hati.

normal