Pam susu tak keluar

Nk tnya kalau ada sesiapa tahu, kenapa bila guna pam susu keluar kurang, tapi bila marmet menitik2 keluar ya? Dulu awal2 sekali pam boleh dpt 2oz, skrang 1oz pun tak sampai🥲

2 Balas

Pam setiap 2-3 jam sekali, pilih saiz flange pam yang betul, pakai pam corong lebih banyak yield berbanding pam handsfree, yang penting jaga masa pam. Saya pam dedua belah dpt 3-4 oz saja. Janji cukup untuk skali feeding anak.

lekapan betul x? size corong betul x? insert ade longgar x? ade koyak dkt silicone valve ke x?