????????????

nk tnya baby korang pernh tak time niarap ke bila2 dia ade masa buat suara mcm tercekik mcm batuk tpi dia bkn btuk saya nk tnya lah mana thu ank korng pernh ? kalau niarap selalu dia buat suara mcm kita terckik

4 Balas

Berapa bulan? Kadang ada baby tak suka niarap. Macam anak saya kalau tummy time dia dari 2 bulan dia memang akan bunyi2 macam penat benor macam tak boleh nafas. Erhh erhhh pastu nanges. Memang tak suka niarap. 8 bulan baru niarap sendiri tu pun kejap2 je. Lagi banyak baring terlentang.

1y ago

saya lah rsau ingtkn knpee nfas ke pape lah mungkin sbb dia nk suh agkt

iya btul awakk mcm saja2 saya lah rsauu ingtkn pape kee xde apa kan ..

Tak pernah sis. Setiap kali meniarap ke?

1y ago

kalau niarap dgr lah tpi x selalu ..kdng angkt diaa bunyi gakk ade masa lah ..dia bkn bunyi kahak ir batuk kalu bby batuk setiap masa btuk kan

ade.. kdg trick dye nak suruh angkat...

1y ago

haah.. tp mcm batuk yg dsengajakn.. klu bia lme2 trus nanges..