GDM..sangkut first minum air gula

Nk tnya ap mommy² buat klau sngkut kncing mnis.. Mcam mne nk kwal..sbab isnin dpan sy kne check darah 1hari 4kali...#bantusharing #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #1stimemom

2 Balas

Elakkan mknn manis. Ambil sikit je utk keperluan tubuh. Dh ambil/slps mkn kena buat kerja apa-apa supaya gula tu digunakan. Puasa kan start 10pm sblm bsp next day. Sy cdgkn mkn paling lewat mkn berat mcm nasi/roti/spaghetti 7pm. Lps drp 7pm mkn biskut kosong cthnya. Jgn mkn/minum air manis at 10pm. Sbnrnya ada jadual pemakanan utk gdm cuma nurse belum bg sis appointment jumpa dietician je. Boleh cthnya nk mkn kurma tp 4 biji je sehari tp bkn sekali mkn 4 biji terus.

sis sangkut gula tu sbelum mnum air gula atau slepas mnum air gula? brapa bacaan dia?

3y ago

slepas mnum air gula..7.8