Mohon bantuan

Nk tny bg yg berpengalaman ni betul2 pregnant ke ye ? Was2 plk rasa sbb first time.#ingintahu #firstmom

Mohon bantuan
5 Balas

Hai awk, sy pun first test macam awk. Samar2 je. Then sy tak puas hati sy beli clearblue, terus keluar pregnant 3+. Then sy gi scan, baru 5weeks. Selalunya kalau upt biasa camni dia samar2, means kandungan baru lagi. So kalau awk nak confirmkan betul2, sy suggest awk beli clearblue. Yg tu memg confirm accurate. Tapi sy rasa memang ada ni awak, so awak banyakkan rest ok. Jangan buat kerja berat2. Tunggu lagi seminggu dua then baru gi klinik untuk scan confirmkan pregnancy ya😊

7mo ago

ok baik awak terima kasih..

saya penah naik mcm ni..yes pregnant. tpi xde rezeki..gugur.nti awk repeat tau.klw xda apa..line akan makin terang.. lebih clear beli yg digital clear blue tu..smoga ada rezeki utk awak dan suami. aminn🥰

7mo ago

yeke..faham sgt..sebb sya pon dah setahun lebih kawen.belom.ada rezeki. faham.sgt stress dengan mlot org.. tnya mcm2..seolah2 kita sengaja xmau mengandung. diorang tak tahu apa yg kita hadap🥺🥺mcm saya 4kali ggur + chemical pregnancy awak,

da bpe weeks? klu sye, sye akan rpeat blek gne brand lain plak.. sye jenis klu line tu x jelas color pink (terg atau cair), slagi tu la sye akan test..

7mo ago

sye dh 3 kali cek awk..mule samar2..kali ke2 terang jgkk.ni yg kli ke3 mkin terang

mungkin baru lagi. lagi seminggu try test balik

7mo ago

baik terim kasih

Kena test balik sbb line mcm evap

7mo ago

Test 3 kali gap masa bila tu? Kalau nk tengok progress kena setiap 48 jam baru nampak makin terang or tak.