Pertanyaan

Nk tanye boleh ke makan laksa utk semester pertama mengandung

13 Balas

saya msa terismester ptma... laksa bhn maggie je yg lalu nk kata nasi nnti tkluar blk.. jd dr dan nurse pn kata tkpa asalkan mkn... mkn sikit2 ttpi brulang dsbbkn brt saya turun dr first smpai 4bulan...

depends awak punya pantang, saya pantang modern mmg ikut nasihat doctor sahaja, kalau ikutkan boleh je tak ada masalah. melainkan awak ada allergic pada bahan tertentu dalam laksa tu.

saya dulu hari ii kalau boleh nakmakan laksa . tpi masuk trimester 3 kurang dah . sbb dah bosan dgn laksa 😂 Alhamdulillah tkde apa ii effect dkt baby pun

boleh.. slagi dpt mkn, mkn puas².. hihi.. nanti dh brank nk bpantang nk nyusu bby lg.. kena sabr lah tggu habis pantang tu.. tak leh nk mkn sedap²..😂

laksa time mengandung boleh. dengar org kata lepas besalin yg tak boleh.

Ikut bdn jgk sis.. Sy angin jd xblh mkn laksa

boleh je... masa berpantang pon boleh...

Kalau ikot saya boleh je..

xde msalah

Boleh sis