TANDA NAK BERSALIN

Nk tanya..sy skrg 38w 5d.. Shrii nii sy duk buang air besar.. Too tnda nk bersalin jgk kee? ? Bby first #firstbaby #mummytobe

4 Balas

Kalau kerap membuang air besar especially bila due date semakin dekat juga tanda nak bersalin ataupun ada infection (rarely). Boleh monitor badan, look out for contractions even minor one, like perut mengeras setiap 15 minit, 10 minute, 5 minit and then 2 minit. Kdg2 air ketuban x kan pecah lagi walaupun dlm contractions. Monitor dulu especially baby's movements also, anything terus ke hospital.

tak juga sis , tanda bersalin bila air ketuban pecah , lendir bercampur darah beserta sakit pinggan yg teramat , sya ank first keluar air tapi sikit2 smpai basah kain sarung sya yg ke2 keluar lendir campur darah yg ke3 pecah terus air ketuban

saya baru je bersalin 25.5 masa 38 mgu 5 hari tanda2 nak bersalin -pantau pergerakan baby -pecah air ketuban -turun darah -contraction: rasa macam sengugut, memulas2

sama . please sesiapa kasi info