Keluar lendir warna coklat

Hi nk tanya Sy bru 8week Sy ad kua lendir warna coklat Sape ad pengalaman? #8week #lendircoklat #First_Pregnancy

7 Balas

kebiasaanya nya 1st tri tu normal ...tapi bila kluar spotting...sngt digalakkan bed rest sepenuhnya dn tdur dlm posisi y d anjurkan...bed rest ni kena makan, minum atas katil ya, berjalan mcm kura2 sngt perlahan..bkn stakat bedrest untk tidur malam, rehat2...mcm princess gitu.🥴🥴

Terus refer emergency di hospital. Apa2 pendarahan sewaktu kehamilan adalah petanda tidak baik, biar doc yg tentukan keadaan kandungan. Spotting coklat akan disusuli darah merah pekat dah akhirnya keguguran!! Mesti nurse ada informed kan.

sy week 12....ade gak kluar...g scan .xde pe..doktor ckp..tuh drah kotor lma2...skg 14w...stil ade on off..lendir tuh..bile gerak byk je..dia akn kluar..tp bby ok..aktif..alhamdulillah...

ada yg normal ada yg Tak normal mcm sy 8 week jg,, klur lender coklate lama2 merah Dan byk, keguguran,, 😭😭😭

Normal kalo awal pregnant. Dia panggil "spotting" .. tp kalo byk better refer klinik 🤗

Sy penah kena.. cepat2 gi emergency scan tgok heartbeat baby

nomal sis