DIRECT SUSU IBU

Hi nk tanya why bila anak saya direct dia akan muntah belahak? While bagi botol dia okay? Any mommies ada problem sama tak? Macam mana ye nk buat 😭 supply saya okay cuma dia akan muntah kalau direct dengan saya hmm

6 Balas

flow laju, or overfeed ni .... kalau flow laju sis buat kaedah gunting kt nipple tu tuk slowdownkan flow... lps myusu sebelah kalau boleh urut2 dlu blkg baby tepuk2 bg burp dlu.... kalau dh ckup xyah dah offer lagi sebelah....

Bg directly flow laju kak sebab kita slalu pump bagi botol. Puting botol newborn flow dia slow. Akak picit keluarkan dulu & lap nipple akak. Kalau dah stop memancut baru sambung directly

masalah flow susu terlalu laju atau nipple confuse sebab since baby kecik dah bagi botol

mungkin sbb flow terlalu laju. boleh tgk cara2 utk kurangkan flow dari pakar2 laktasi.

1y ago

Okay thank you 😊

flow laju tu yg muntah tu

pakai nipple shield