assalamualaikum. hai semua

Nk tanya, sebenarnya, ketam bagus ke tidak untuk pregnancy? Sbb sy ada terbaca, mommy pregnant tak bagus makan ketam. Tp saya x pasti sebab dia Ada mommy2 yg suka ketam? Sy mcm teringin plk #19weeks

10 Balas

Apa² pon kita boleh mkn cuma kene bpada² lah..sekadar merasa utk ilangkan mengidam tu..mkn byk seafood pon xelok sbnrnya xkire la tgh pregnant or x kalau mkn selalu or byk 😌

Kat apps ni ada fakta pasal ketam. Sis boleh baca. Tp ikut org juga. Ada org badan dia tahan, ada yg tak. Pastikan ketam dimasak dgn betul. Dan makan dlm kuantiti yg sederhana.

Sye pon ngidam ketam masak lemak cili api dri 2nd trimester tp smpai skrg x dpt makan lagi.. Skrg dh 3rd trimester dh lupa dh ngidam ketam tu 😂

sy mkn ja semua tp ok ja x da apa2.. x pernh thu pulkk ada mknn x blh mkn time pregy... terutamnya mknn seafood..ank slung dl pon mkn mcm2

Sya mkn ketam msa 1st tri..ok ja😁..tpi jgn brlebihan lah..lain org tak sma reaksi bdn trhdap ketam ni..

Kenapa tu xbgus sis? 😅haritu sy mengidam ketam jgk.. Sy makan smpai 2hari lauk sama je hahah

Ketam boleh mengecutkan peranakan. Maklumat detail sis boleh baca dlm apps ni

Try mkn kit dlu mertua sy selalu pesn lau teringin mkn lah p jgn melebih

Haritu sy baru mkn sup ketam.. 2 ekor 🥰

Saya hari ini makan😂3