Epidural waktu bersalin

Hi nk tanya perlu tak ambil epidural waktu nak bersalin? Ada side effect tak kalau ambil epidural ?

1 Balas

klau x tahan sgt sakit, mntak gas ethanox dulu. cuma ethanox ni akan buat u mamai tp at least mmbntu jugak la kurg sakit n buat sy x angkat punggung masa bersalin baby first bulan 2 2023 aritu. so masa bersalin xde koyak extra. doc just jahit balik yg dia potong je. nk ambik epidural pun boleh. tp kena ready akan sakit pinggang agak kerap lps bersalin. ni pengalaman kwn sy. sy ambik ethanox je so xde effect pape cuma klau x kuat tahan mamai takut susah nk fokus nk meneran n tahan nafas.