Nak tanya😊

Nk tanya mom😊klw mom ² tgok gmbr scan tu cm mna dlm gmbr scan (16/1 hari tu? msih awal msih kecil ada kh btul mengandung atau tidak... Sya dh telat periode.. Sya nk psti jk sma ada pregnant kh tdk jk mom yg berpengalaman² silap komen😊🤗#tkut sbb dh bersejah keguguran 2 kali😭🙏#ingintahu #pleasehelp

Nak tanya😊
3 Balas

Rasanya sis punya gambar tu kurang jelas, tak nampak bentuk rahim. Klu doc ckp pregnant, betul lah pregnant tu, biasanya doc akan repeat test UPT dan ambil darah utk test HCG. Lps tu baru boleh confirm kan pregnant atau tak. Ni sy punya scan masa 7weeks. Alhamdulillah skrg sy dah 11weeks 🤲🏻🥰 Semoga ada rezeki utk awk dan suami utk ada zuriat sendiri insyaAllah 🤲🏻

1y ago

Mudah2an ya sis, jgn lupa amalkan makan folic acid bersama2 suami sewaktu kita sedang usaha utk hamil. Sy juga ada guna apps period tracker utk tgk waktu subur.

Mngikut gambar scan awak baru 5w.. selalunya 5w kantung tak nampak sgt.. 7weeks ke atas baru nampak clear kantung .. Selalu doktor suruh datang balik waktu 8weeks.. kenapa dia suruh dtg seminggu sekali? Swasta ke?

1y ago

Dia sruh dtg seminggu skali dia mok bgi injek kuatkan rahim...

dh pg scan kn? doctor x bgitau ke mcm mne? selalu nya dh scan doctor bgitau mengandung ke x.

1y ago

Tulah yg bigung tu, first sya prgi klinik prgi scan doktor ckp pregnant dan dia trus injek ubat kuatkan rahim dan dia sruh dtg seminggu skali.. Pastu sya prgi smlm 25/1 mreka scan ckp xda lgi... 🥲Tak tau mna yg btul nya... Satu ckp pregnant satu ckp xda apa² tu yang tnya tu..