Darah lepas bersalin

Hi nk tanya kalau lepas bersalin kita pakai pad jenis pants tu, tak perlu basuh pun tak pe kan? Just bgkus elok2 dan masukkan dlm plastik ye dak? Sbb dh terbiasa basuh pads, jd kalau pants tu mcm susah skit nk basuh, mau lama dlm toilet hosp tu nnt. Kalau jenis pads bukan pants pun sama juga kan? Tak perlu basuh dgn buang kemas elok bbuh dlm plastik kecil tu boleh je kan?

3 Balas

Maaf nk tnya. Pad pants tu xleh koyak tepi kiri kanan ke mcm pampers pants baby ?? Sebab kalau ikutkan dalam islam (if u Islam) , basuh lah. Darah tu kotor lagi2 drh lps nifas. Hospital ni jgn lerr dibuat main bab2 darah ni . Bnyak makhluk yg tk nampak. Ghisau tkut kita tiba2 kena gangguan , meroyan tiba2 karang. Tk kena kt kita,tkut tempiasnya kt bby. Sbb ad patient ktil sblh sy dlu kena mcm ni . Doc n nurse marah sbb xbasuh . Dorang pesan hospital ni jgn buat main2. Kalau kt rumah nk buat mcmtu ,buat je tp hospital jgn.

ye xperlu basuh. bungkus elok2 saja

Ya betul