hi

nk tanya cm na nk bg hilng kn keputihan yer..ada ubt apa2 x pencuci ke... keputihan dh jd mcm lendir pekat warna hijau tp xda bau dn xgatal..?

10 Balas

Sy punya dah jadi hijau berketul lepas tu gatal. Bila ambik sampel kat klinik, dapat result okay je takde apa².. confuse kejap 😂 Sekarang sy banyak minum air masak, alhamdulillah takde gatal dan keputihan kurang sgt. Org kata minum yogurt utk hilangkan, tp sy minum yogurt makin gatal jadinya.

Alamak takutnya dengar.. sy pun c pernah ada masalah keputihan sebelum niy.. masa pregnant niy jer bru ada x selesa sgt... dari jernih dah kekuningan.. esok nk g klinik.. hrp2 baby ok la kat dlm tu..btu 2 hari jd.. hri first jernih.. tp bnyak sgt.. hri kedua dah tukr kuning susu tp sikit..

Di kilnik mmg ada ubat utk keputihan. Doc akn bg ubt utk msokn dr bawah. Dan cuci guna air biasa sj Dan jgn korek mcm Di iklan kn dlm fb, ig atau media sosial.. Better puan trus ke klinik

Kalau dah bertukar colour hijau tu mcm dah kena jangkitan kuman.. Baik puan pergi jumpa Doctor.

P hosp. Ni dh jd keputihan yg x normal.

Pergi jmpa doctr.. Nnti dia org bg ubt

sy consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ja

4y ago

bole sis , klau sis ada kna mnum ayaq gula kt kk ,consume MKDI ni dia control gula ,hb mntain ,baby kuar xkena jaundice even sy drh O+ 😊

kenapa x refer dkter

cuba kawal pemakanan

Better jumpa doc