Assalamualaikum..Nak tya ibu2..22week mmg bahagian tulang pinggul rasa sakit ya..klu bt jln rsa..

Nk pki spender pn payh angkt kaki#ingintahu #firstbaby #1stimemom

2 Balas

omg, sis if nak pakai underwear. duduk kat katil. jangan pakai berdiri kalau tak nanti lagi sakit. tulang pinggul semua tu normal sakit sebab tengah mengembang. kerapkan pakai stokin, kalau tidur atas kan sikit kaki. apa pun jangan pakai apa apa berdiri. kalau boleh dalam situation duduk. sebab i pernah juga degil, sekali Allah bagi, even lepas bersalin pun rasa cramp sampai ke pinggul. nak gerak sikit pun menangis😭

3y ago

TQ sis...owh baru tau..🥴

Yup, nak pakai seluar xleh dah dgn berdiri mcm tu, kena duduk kat katil. Tulang2 ibu pregnant ni mcm tgh longgar kan nk ready kan badan utk kandungan tu, especially area pinggang punggung. Silap hari bulan, tersalah ke mmg sakit ooi.. Kalau sy, duduk nk angkat kaki pun sakit dah masuk week28 ni.