Sekadar nak tahu je, sama ada masih ada atau tak ada .??

Ni janin atau bukan..?? Sebab selepas 1 minggu benda ni keluar, saya buat tes urine positif tapi sllu kluar darah bercampur coklat, kadang juga kluar darah macam kita menstruasi tapi sikit ja ..?? Mohon maaf gambar agak sikit kotor 🙏🙏🙏 tapi saya cuma nak tahu sahaja.!?

Sekadar nak tahu je, sama ada masih ada atau tak ada .??
2 Balas

baru mengalami nya minggu lepas selepas bleeding selama beberapa hari. hari sebelum nya scan masih ada kantung + janin kcil, tapi blm ada heartbeat. esoknya rasa cramps mkin kuat then pergi hospital, masa nk ambil sample air kencing tiba² kluar jatuh ketul agak besar rupa sama mcm ni. Lps tu dr scan kata rahim dh kosong. Dr kata dh complete miscarriage, so tak perlu utk cuci. cuma diberi ubat cucuk utk kecutkan rahim dan terus balik. Dua hari lps tu, tiba² klua lagi sekali ketul besar. skrg dlm proses recovery dan bleeding pun dh berhenti. tp kalau buat upt mmg akan masih +ve sbb masih ada sisa hormon hcg dlm bdn.

sis tak pergi cek kat hospital ke? g scan ke? sy pernah klua benda mcm ni, mase tu sy xtau sy pregnant.. sy bawak benda ni g hospital n doktor sah sy da gugur.. seminggu lepas gugur klau buat urine test tetap positive sbb hormon hcg tu masih ade.. klau nk tau lebih tepat ke buat ujian darah.. klau hormon hcg tu berkurang maksud nye da gugur.. klau semakin hari semakin tinggi, InshaAllah ade harapan lg..

2y ago

belum lagi. insyaallah secepatnya saya pergi cek lah...